LİG TV İZLE

KANAL 1 Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketKANAL 2 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

22 Mayıs 2009 Cuma

Turkcell Süper Lig - 33. Hafta Fikstürü

Turkcell Süper Lig - 33. Hafta Fikstürü

22 Mayıs 2009
20:00
Hacettepe - Kayserispor
23 Mayıs 2009
20:00
Ankaragücü - Denizlispor
Ankaraspor - Antalyaspor
Beşiktaş - Galatasaray
Bursaspor - Gaziantepspor
Eskişehirspor - Trabzonspor
Fenerbahçe - Konyaspor
Kocaelispor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor
Sivasspor - Gençlerbirliği

Arsenal Nihat'ı üzdü

Arsenal Nihat'ı üzdü

Milli futbolcumuz Nihat Kahveci'nin formasını giydiği Villarreal, Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Arsenal'e konuk oldu. İlk maçtaki 1-1'lik avantajı kulllanan ev sahibi Arsenal, rahat bir galibiyetle adını yarı finale yazdırdı.

Barca duvara çarptı

Barca duvara çarptı

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı Barcelona-Chelsea maçıyla başladı. Kupanın en büyük favorisi olarak gösterilen Barcelona, Chelsea savunmasını aşamadı ve İngiliz ekibi, üstüste ikinci finali için avantajlı bir skorla evine döndü.

Nou Camp'taki ilk maçta ev sahibi Barcelona, çok pas yapan orta sahasını bir türlü kullanamadı. Hiddink'in öğrencileri, çok koşan Obi Mikel ve Essien ile Iniesta-Xavi ikilisini bozmayı başardı. Messi'yi de planladığı gibi Bosingwa ile çok iyi durduran Hiddink, önemli bir tehlike yaşamadan maçı tamamladı. İlk yarının en önemli pozisyonunu ise Alves'in hatasında Drogba yakaladı. Brezilyalı'nın geri pasını takip eden Drogba sert bir şut attı, Valdes çeldi, Fildişili oyuncu önünde kalan topla bu kez Valdes'i çalımlamayı düşündü ancak yine başarılı olamadı. İlk yarı akıllarda kalan bu pozisyonla 0-0 sona erdi.
MARQUEZ SEDYEYLE TERKETTİ
İkinci yarı ise Barca için oldukça şanssız başladı. Henry, Alves ve Marquez ardı ardına sakatlanırken, Meksikalı Marquez sedyeyle sahayı terketti. Dizinden sakatlanan tecrübeli ismin durumunun ciddi olduğu belirtilirken, Henry ve Alves tedavilerinin ardından sahaya döndü. İkinci yarının en büyük fırsatını ise Etoo yarattı. Orta sahadan aldığı topla Terry ve Alex'e çok şık çalımlar atan Kamerunlu, karşısında Cech'i buldu. Bu pozisyondan ardından iki takım da fırsat bulamazken, mücadele 0-0 sona erdi.
HERŞEY STAMFORD BRIDGE'E KALDI
Rövanş önümüzdeki hafta Stamford Bridge'te oynanacak. Geçen yılın finalisti Chelsea, Roma'daki final için önemli bir avantaj yakalarken, Londra ekibini Devler Ligi'nde evinde yenen son takım Barcelona. Katalan ekibi, 2006'da rakibini 2-1 mağlup etmişti.

Son şampiyon ilk finalist!

Son şampiyon ilk finalist!

Şampiyonlar Ligi yarı finalinin İngilizler arasında oynanan ilk ayağında Roma biletini kapan son şampiyon Manchester United oldu. İlk maçı Old Trafford'da 1-0 kazanırken Almunia'ya takılan ManU, Emirates'te daha rahat bir şekilde 3-1 galip gelip finale yükseldi.

ALMUNIA İLK GOLÜ YEDİ
Maça Arsenal iyi başladı, ilk dakikalarda rakibini sahasına hapsetti. Ancak golü bulan konuk ekip oldu. 8. dakikada Ronaldo ceza sahasında topla buluştu, kale önüne çıkardı, Kieran Gibbs'in ayağı kayınca geriden gelen Ji-Sung Park topu filelere gönderdi.

Bu gol, Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Emirates'te yediği ilk goldü. Arsenal bu sezon Devler Ligi'nde sahasında oynadığı Twente, Porto, Dinamo Kiev, Roma ve Villarreal maçlarını gol yemeden kazanmış, sadece temsilcimiz Fenerbahçe'yi yenememiş ve 0-0 berabere kalmıştı.

Maçı erken bitiren ise 11. dakikada Cristiano Ronaldo oldu. Portekizli yıldız, ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta herkes orta beklerken, 25 metreden sağ ayağıyla çok sert vurdu ve skoru 2-0 yaptı. Artık bu dakikadan sonra Arsenal'e yemeden atacağı 4 gol lazımdı. Ancak 1 tanesini bile bulamadan ilk yarı sona erdi.

Arsenal 3. darbeyi 61. dakikada yedi !.. Gol için ManU kalesine gitmeye çalışan Arsenal, geride az adamla yakalandı; Park'ın pasında Rooney ilerledi, ceza sahasına çıkardı, Ronaldo tamamladı: 3-0

FLETCHER ROMA'DA YOK
Manchester'ın keyfini kaçıran ise Fletcher'ı kaybetmesi oldu. 75. dakikada gole giden Fabregas'ı indiren Fletcher hem penaltıya neden oldu hem de kırmızı kart görüp oyundan atıldı. Van Persie'nin penaltısı skoru 3-1'e getirirken, Manchester United'ı asıl üzen Fletcher'ın finalde cezalı duruma düşmesi oldu.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Manchester United 3-1'lik galibiyetle 27 Mayıs'ta Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde oynamaya hak kazandı.

YENİLMEZLİK 25 MAÇA ÇIKTI
"Son Şampiyon ve ilk finalist Manchester United" Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilmezlik serisini de 25 maça çıkardı. Ferguson'un öğrencileri son olarak 2007'deki yarı finalde Milano'da Milan'a 3-0 yenilmişti.
EMIRATES'DE İLK GALİBİYET
Bu arada maçın bir diğer ilginç notu da Manchester United'ın Arsenal'i Highbury'den Emirates'e geçtiğinden beri deplasmanda ilk kez yenmesiydi.

KİMİNLE RÖVANŞ YAŞAYACAK?
Manchester United'ın rakibi Chelsea-Barcelona maçının bitiminde belli olacak.
İlk maçta İspanya'dan 0-0 ile dönmeyi başaran Chelsea avatajlı. Ama cumartesi gecesi Real Madrid'i Barnebau'da 6-2 ile bozguna uğratan "Asrın Takımı" Barcelona'nın herşeyi başarabileceğini herkes biliyor.
Eğer ki finale Chelsea çıkarsa, geçen sezonki finalin rövanşı yaşanacak. Geçen seneki finali Manchester United penaltılarla 7-6 kazanmış ve kupayı müzesine götürmüştü.
Ama eğer Manchester United'ın rakibi Barcelona olursa bu kez geçen sene ManU'nun üstünlüğüyle sonuçlanan yarı finalin rövanşı yaşanacak. Nou Camp'da 0-0 biten maçın rövanşında Old Trafford'da ManU 1-0 kazanmış ve finale çıkmıştı.
Bu arada Ferguson'un talebeleri Roma'daki finalde kupayı kaldırırlarsa, Şampiyonlar Ligi'nde üstüste 2 sezon şampiyon olan ilk takım ünvanını da ele geçirecekler. 2005-06'da Arsenal'i yenip Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Barcelona ise 3 yıl aradan sonra bir başka İngiliz takımıyla finalde eşleşmiş olacak.

Barcelona'da olaylı kutlama

Barcelona'da olaylı kutlama

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında dün akşam deplasmanda Chelsea ile 1-1 berabere kalarak finale yükselen İspanya'nın Barcelona için yapılan sevinç kutlamaları olaylı geçti.
Barcelona'nın merkezindeki ünlü "La Rambla" sokağında toplanan binlerce Barcelonalı taraftar, takımlarının finale kalmasını kutlarken, çevreye zarar vermeye çalışan bir grup ile polis arasında olayların çıktığı ve bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. Bu arada, sabah saatlerinde Barcelona havaalanına gelen Barcelonalı futbolcuları da kalabalık bir taraftar grubu karşıladı.
Öte yandan, İspanyol gazeteleri bugünkü başlıklarında maçın 93. dakikasında attığı golle takımına beraberliği ve finali getiren Andres İniesta'yı "kahraman" ilan ederken, Chelsea'nin maçın Norveçli hakemi Tom Henning'e öfkesine de hak verdi.
AS gazetesi "İniesta, mucizeyi yaptı. Hakem İngilizlerin 3 penaltısını vermedi", Marca "İniesta mucizesi. Çok az takım bu tip bir şanslı vuruşa layık oldu", El Pais "İniesta'dan kutsal bir gol", El Mundo Deportivo "Selam Barça, Roma seni bekliyor!" ve Sport gazetesi de 1991'de Barcelona'nın Almanya'nın Kaiserslautern takımını elediği tarihi maça atıfta bulunarak "2. Kaiserslautern: Kahramansınız" ifadesini başlığına çıkardı. İspanyol basını, maçın hakeminin çok kötü bir yönetim gösterdiği fikrine katılırken, "Barcelona'nın belki dün Chelsea'ye karşı oynadığı futbolla değil, ama bu sezonki futboluyla Şampiyonlar Ligi finaline layık olduğu" vurgulandı.

Kaç Hamit! Domuz geliyor!

Kaç Hamit! Domuz geliyor!

Bayern Münih'te oynayan milli futbolcumuz Hamit Altıntop, ormanda yaptığı özel bir antrenman sırasında bir yaban domuzuyla karşılaştı !.Hamit, psikoterapist Fredi Binder ile ormanda yaptığı özel bir dayanıklılık antrenmanı sırasında, yaban domuzuyla karşılaştı ve domuzdan kaçmayı başardı !..
Yaşanan bu ilginç olayı esprili bir dille değerlendiren Bayern Münich Teknik Direktörü Jupp Heynckes, geçirdiği sakatlıklar nedeniyle özel antrenmana tabi tutulan Hamit'in domuzdan kaçmayı başararak, yeniden form tuttuğunu gösterdiğini söyledi. Heynckes, Hamit'i ligin son maçında ilk onbire alabileceğini de kaydetti.

"Rezalet bir sezondu"

"Rezalet bir sezondu"

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, bu sezonun kendileri için rezalet denecek derecede kötü geçtiğini söyledi. Bu arada Alex, Ronaldinho dahil yapılacak futbolcu transferlerinin kendisini rahatsız etmeyeceğini dile getirdi.

Bir sevda masalı!

Bir sevda masalı!

Blackburn Rovers taraftarlarının Tugay aşkı dinmiyor !.. Kulübün sadece 10 yıl ve üzerinde oynayan futbolculara jübile yapıldığı, bundan dolayı 8 yıldır Blackburn'de olan Tugay'a jübile maçı düzenlenemeyeceğini açıklamasına rağmen taraftarlar "son resmi maçı" bir jübileye dönüştürmeye hazırlanıyor !.. Taraftarlar Tugay'ı ''O mavi-beyazlı formayı giyen, gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncu'' diye nitelendiriyor...

Ünlü futbolcunun son resmi maçı için başkent Londra başta olmak üzere İngiltere'nin pek çok kentinden özellikle Galatasaray kulübü taraftarlarının da Pazar günkü maça gidecekleri tahmin ediliyor.

Bu arada Blackburn Rovers taraftarları tarafından çok sevilen Tugay'ın kulüpte futbol hayatını sürdürmesi için facebook adlı paylaşım sitesinde bir sayfa oluşturuldu.

Taraftarların bu sayfada kulüp yönetiminden ünlü futbolcuya futbolu bırakması halinde görkemli bir jübile düzenlenmesi ve sonrasında da kulübün teknik ekibinde yer almasının sağlanması için kampanya yürüttükleri belirtildi. Taraftarların 4.230 bini aşkın imza da topladıkları ve bu imzaları en kısa zamanda Kulüp Başkanı John Williams'a iletmeyi planladıkları kaydedildi.

Taraftarların, ''bir futbolcuya jübile yapılabilmesi için kulüpte en az 10 yıl forma giymiş olması gerektiği'' yolundaki kuralın Tugay'a uygulanmaması, Tugay'ın görkemli bir jübileyi çoktan hak ettiği yolundaki görüşlerini, ''O mavi-beyazlı formayı giyen, gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncu'' sözleriyle ortaya koydukları belirtiliyor.

24 Mayıs Pazar günü Tugay Kerimoğlu'nun futbol hayatını noktalayacağını açıklaması beklenen ve Blackburn Rovers'ın da Premier Lig'deki sezonun son maçı olan West Bromwich Albion karşılaşması yerel saatle 16.00'da başlayacak.

Boykota ara!

Boykota ara!

Eskişehirspor'da idman boykotu sona erdi. Bu arada Eskişehirspor Menajeri Kerem Atılmaz, oyuncular adına bir basın açıklamasını yaptı.

Atılmaz, futbolcuların, yönetimin şimdiye kadar verdiği vaatleri yerine getirmediği için antrenmana çıkmadıklarını söyledi. Tesislerde Eskişehirspor futbolcularının hazırladığı basın bültenini okuyan Atılmaz, sezonun bitmesine iki hafta kaldığını belirterek, futbolcuların amacının kalan iki maçı da kazanmak olduğunu kaydetti.

Atılmaz'ın okuduğu metne göre kendileri için önceliğin takımın ligde kalması olduğunu ifade eden futbolcular, basın bülteninde, ''Biz futbolcular olarak olağanüstü desteğiyle herkesi kıskandıran taraftarımızın, son iki haftada bize olan desteğini sürdüreceğine inanıyoruz. Bize düşen, sahada Eskişehirspor formasına yakışan mücadeleyi gösterip sezonu en iyi yerde bitirmektir'' dediler.

Atılmaz, dünkü antrenmana ''sadece alacakların ödenmemesi'' nedeniyle futbolcuların çıkmadığı yönündeki yorumlara üzüldüklerini ifade ederek, ''Futbolcular, yönetimin şimdiye kadar verdiği vaatleri yerine getirmediği için antrenmana çıkmadı'' dedi.

Basın toplantısının ardından futbolcular, teknik direktör Rıza Çalımbay ile Trabzonspor maçı hazırlığı için antrenman yaptı.

Bu arada antrenmana çıkan Youla, görüntü alan basın mensuplarına, ''Para yok, idman yok'' diyerek espri yaptı.

"Hesap sormaya geliyorum!"

"Hesap sormaya geliyorum!"

Şadan Kalkavan adaylığını ilk olarak Ligtv.com.tr'ye açıkladı !.. Aziz Yıldırım'ın adaylığını açıklamasının ardından Şadan Kalkavan da adaylığını Türk basınında kesin bir dille ilk kez Ligtv.com.tr'ye açıkladı !..
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın yeniden aday olacağını açıklamasının ardından gözler bu kez Şadan Kalkavan'a çevrildi !.. Haftalardır adaylığı gündemde olan ama tıpkı Yıldırım gibi net bir açıklama yapmayan Kalkavan "Hodri Meydan" diyerek adaylığını resmen açıkladı !..

Bu konuda önümüzdeki hafta salı günü Büyük Kulüp'te düzenleyeceği basın toplantısı öncesi Ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol'a konuşan Kalkavan, önemli açıklamalar yaptı !..

"Kazanır veya kaybederim ama Fenerbahçe kazanır" diyen Kalkavan, yıllardır Aziz Yıldırım'ın rakipsiz kongrelere girdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Karşısına yıllardır rakip çıkmadı. Sabrettik, sabrettik, artık sabrım tükendi !.. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi iyi yönetseydi ben bu göreve talip olmazdım"

"Şan, şöhret, para peşinde değilim" diyen Kalkavan, "Bu göreve talip olarak çok büyük bir riskin altına girdim, çünkü 6 yaşından beri Fenerliyim. Fenerbahçe'nin mali durumu nedir bilmiyoruz. Çünkü şeffaflık yok. Durum açık değil, net değil." dedi.

"11.5 SENENİN HESABINI SORACAĞIM"
Şadan Kalkavan Yıldırım'a sert eleştiriler de yöneltti. "Kazanırsam 11.5 senenin mali durumunun hesabını ondan soracağım" diyen Şadan Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakkal Hasan'ın kasap Ahmet'in evine ekmek getireceği yerde Fenerium'dan alış veriş yapmasının ardından bu insanların parasını böyle har vurup harman savuramazsın. Bunun hesabını adama sorarlar!!! Seçilirsem, hesepları iyice irdeleyeceğiz, denetleteceğiz!"

Yıldırım'ı sportif açıdan da eleştiren Kalkavan, "Zico'yu hangi kafaya hizmet gönderdi? Hangi kafaya hizmet Aragones'i aldı? Kan uyuşmazlığı var. Şimdi diyor ki 'Hocayı gönderip başarılı olacağım'. Ama bu hocayı kim getirdi? Aragones'i göndererek başarısızlığın vebalinden kurtulamaz!"
"HADİ YA SEN KİMSİN!"
Yıldırım'a eleştirilerini sürdüren Şadan Kalkavan, "Karakter yapılarımız çok farklı. Onunla aynı yönetimde bulundum. Karakter yapılarımız farklı olmasa devam ederdim. Tamam, tesisler açısından yaptığı hizmetler inkar edilemez, ama bir insan bu kadar agresif olamaz! Aziz Yıldırım sadece eleştiriyor. 'Ben ne dersem o olur!' diyor. Hadi ya sen kimsin!"
"AZİZ YILDIRIM'I ŞUBE BAŞKANI YAPARIM"
Şadan Kalkavan, Aziz Yıldırım hakkında ilginç bir açıklama daha yaparak, "Eğer seçimi kazanırsam; Tesisleşme Şubesi açıp Aziz Yıldırım'ı o şubenin başına getiririm. Çünkü bir tek orada başarılı olur" dedi.

"Ben göreve, Fenerbahçe'ye barış ve huzuru getirmek için ve Anadolu'da yaratılan Fenerbahçe düşmanlığını ortadan kaldırmak için de tabilim" diyen Kalkavan, yönetimine almayı düşündüğü isimlerden bazılarını da ilk olarak Ligtv.com.tr'ye açıkladı:

Yıllardır birlikte hareket ettikleri Selim Soydan'ın kesin olarak yönetimde yer alacağını ifade eden Kalkavan "Onsuz adım atmam" dedi. Kalkavan ayrıca eski Fenerbahçe yöneticilerinden ünlü turizmci Mehmet Nazif Günal, Rizespor eski Başkanı Mehmet Cengiz, Riksos otellerinin olan ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Fettah Taminci ve Tezcan Yaramancı gibi isimlerin de büyük ihtimalle yönetiminde yer alacağını vurguladı.

Kalkavan "Ali Şen'in oğlu Metin Şen de listenizde yer alacak mı?" şeklindeki sorumuza ise "Olabilir ama belli değil" diye yanıt verdi.

Kazancıoğlu istifa etti

Kazancıoğlu istifa etti

Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, görevinden istifa ettiğini bildirdi. Metin Kazancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla kararını duyurdu. Açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği görevimden, bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Bilgilerinize sunarım" ifadesi yer aldı.

TRABZON

Trabzon ilk peşinde

Hafta sonu deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde bu sezon ilk kez 4 maç üst üste kazanmış olacak.

Ligin 29. haftasında teknik direktör Ersun Yanal'ın istifa etmesinin ardından göreve getirilen PAF Takımı Antrenörü Ahmet Özen yönetiminde ilk 3 maçında Kayserispor'u 4-1, Kocaelispor'u 3-1 ve Bursaspor'u 1-0 yenen bordo-mavili takım, Eskişehirspor maçını da kazanırsa art arda 4. maçında sahadan galibiyetle ayrılmış olacak.
Bordo-mavililer, bu sezon teknik direktör Ersun Yanal'ın görev yaptığı dönem içerisinde 2 kez 3 hafta üst üste kazanma başarısı göstermiş, ancak galibiyet serisini 4 maça çıkaramamıştı. Antrenör Ahmet Özen, her maçlarına kazanmak için çıktıklarını belirterek, ''Önümüzde iki maç kaldı. Bu iki maçımızı da kazanarak sezonu tamamlamak istiyoruz'' dedi.

Özen, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Biz maçlarımızı kazanıp ligi bitirmek ve lig sonunda konumumuzu görmek istiyoruz'' diye konuştu.

"Başkana sözüm var"

"Başkana sözüm var"

Gelecek sezon için teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray Yönetimi soluğu, Kadıköy'de UEFA Kupası'nı kaldırarak bir büyük başarıya daha imza atan Lucescu'nun yanında aldı. Ancak sarı kırmızılılar umduğu yanıtı alamadı.Lig TV Galatasaray Muhabiri Pınar Argun'un haberine göre Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve 2. Başkan Yiğit Şardan, bu sabah saatlerinde Lucescu ile bir araya geldiler.
"Sizi takımın başında görmek istiyoruz. Bu işi burada bitirelim" diyerek açık bir teklif sunan ikili, buna rağmen umduğu yanıtı alamadı. "Başkana sözüm var" diyen Mircea Lucescu, 1 yıl daha Ukrayna'da görev yapacağını söyledi.

SohbeT