LİG TV İZLE

KANAL 1 Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketKANAL 2 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

22 Mayıs 2009 Cuma

Son şampiyon ilk finalist!

Son şampiyon ilk finalist!

Şampiyonlar Ligi yarı finalinin İngilizler arasında oynanan ilk ayağında Roma biletini kapan son şampiyon Manchester United oldu. İlk maçı Old Trafford'da 1-0 kazanırken Almunia'ya takılan ManU, Emirates'te daha rahat bir şekilde 3-1 galip gelip finale yükseldi.

ALMUNIA İLK GOLÜ YEDİ
Maça Arsenal iyi başladı, ilk dakikalarda rakibini sahasına hapsetti. Ancak golü bulan konuk ekip oldu. 8. dakikada Ronaldo ceza sahasında topla buluştu, kale önüne çıkardı, Kieran Gibbs'in ayağı kayınca geriden gelen Ji-Sung Park topu filelere gönderdi.

Bu gol, Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Emirates'te yediği ilk goldü. Arsenal bu sezon Devler Ligi'nde sahasında oynadığı Twente, Porto, Dinamo Kiev, Roma ve Villarreal maçlarını gol yemeden kazanmış, sadece temsilcimiz Fenerbahçe'yi yenememiş ve 0-0 berabere kalmıştı.

Maçı erken bitiren ise 11. dakikada Cristiano Ronaldo oldu. Portekizli yıldız, ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta herkes orta beklerken, 25 metreden sağ ayağıyla çok sert vurdu ve skoru 2-0 yaptı. Artık bu dakikadan sonra Arsenal'e yemeden atacağı 4 gol lazımdı. Ancak 1 tanesini bile bulamadan ilk yarı sona erdi.

Arsenal 3. darbeyi 61. dakikada yedi !.. Gol için ManU kalesine gitmeye çalışan Arsenal, geride az adamla yakalandı; Park'ın pasında Rooney ilerledi, ceza sahasına çıkardı, Ronaldo tamamladı: 3-0

FLETCHER ROMA'DA YOK
Manchester'ın keyfini kaçıran ise Fletcher'ı kaybetmesi oldu. 75. dakikada gole giden Fabregas'ı indiren Fletcher hem penaltıya neden oldu hem de kırmızı kart görüp oyundan atıldı. Van Persie'nin penaltısı skoru 3-1'e getirirken, Manchester United'ı asıl üzen Fletcher'ın finalde cezalı duruma düşmesi oldu.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Manchester United 3-1'lik galibiyetle 27 Mayıs'ta Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde oynamaya hak kazandı.

YENİLMEZLİK 25 MAÇA ÇIKTI
"Son Şampiyon ve ilk finalist Manchester United" Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilmezlik serisini de 25 maça çıkardı. Ferguson'un öğrencileri son olarak 2007'deki yarı finalde Milano'da Milan'a 3-0 yenilmişti.
EMIRATES'DE İLK GALİBİYET
Bu arada maçın bir diğer ilginç notu da Manchester United'ın Arsenal'i Highbury'den Emirates'e geçtiğinden beri deplasmanda ilk kez yenmesiydi.

KİMİNLE RÖVANŞ YAŞAYACAK?
Manchester United'ın rakibi Chelsea-Barcelona maçının bitiminde belli olacak.
İlk maçta İspanya'dan 0-0 ile dönmeyi başaran Chelsea avatajlı. Ama cumartesi gecesi Real Madrid'i Barnebau'da 6-2 ile bozguna uğratan "Asrın Takımı" Barcelona'nın herşeyi başarabileceğini herkes biliyor.
Eğer ki finale Chelsea çıkarsa, geçen sezonki finalin rövanşı yaşanacak. Geçen seneki finali Manchester United penaltılarla 7-6 kazanmış ve kupayı müzesine götürmüştü.
Ama eğer Manchester United'ın rakibi Barcelona olursa bu kez geçen sene ManU'nun üstünlüğüyle sonuçlanan yarı finalin rövanşı yaşanacak. Nou Camp'da 0-0 biten maçın rövanşında Old Trafford'da ManU 1-0 kazanmış ve finale çıkmıştı.
Bu arada Ferguson'un talebeleri Roma'daki finalde kupayı kaldırırlarsa, Şampiyonlar Ligi'nde üstüste 2 sezon şampiyon olan ilk takım ünvanını da ele geçirecekler. 2005-06'da Arsenal'i yenip Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Barcelona ise 3 yıl aradan sonra bir başka İngiliz takımıyla finalde eşleşmiş olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SohbeT