LİG TV İZLE

KANAL 1 Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketKANAL 2 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

16 Mayıs 2009 Cumartesi

Real Madrid Barcelona 2-6 geniş maç özetini izle

Real Madrid Barcelona 2-6 geniş maç özetini izle

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) oynayan Türk futbolcuların takımlarından İbrahim Kaş'ın Getafe'si ile Ersen Martin'in Recreativo Huelva'sı, ligde kalma mücadelesi veriyor.

La Liga'nın 34. haftasında Getafe, deplasmanda Real Mallorca'ya 2-1 yenilirken, Recreativo Huelva da zorlu Osasuna deplasmanında Ersen'in de golüyle 2-1 galip gelmeyi başardı.

Teknik direktör değişikliği yaparak kötü gidişe ''dur'' demek isteyen Getafe, Real Mallorca deplasmanından da puan çıkaramadı. Yeni teknik direktör Michel ile uzun bir aradan sonra Getafe'de ilk 11'de sahaya çıkma şansı bulan İbrahim Kaş, maçın 10. dakikasında rakibine sert müdaheleden dolayı sarı kart gördü. Getafe, aldığı yenilgiyle 34 puanla 17. sırada, yani düşme hattının bir üstünde kaldı.

Recreativo Huelva ise uzun süre 1-0 yenik olduğu maçta son dakikalardaki gollerle 3 puanı almayı başardı. 78. dakikada Iago Bouzon'un yerine oyuna giren Ersen Martin, 81. dakikada takımına beraberliği getiren ve kendisinin de bu sezonki ilk golünü attı. Son golünü 90 5'te Morris'ten bulan ve puanını 33'e çıkaran Recreativo Huelva, 19. sırada olmasına karşın ligde kalmak için umutlandı. Recreativo, geçen sezon son haftadaki galibiyetiyle ligde kalmıştı.

Bu arada Li Liga'daki diğer Türk futbolcu Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal CF, dünkü maçta Sevilla'ya 2-0 yenildi. İlk 11'de sahaya çıkan Nihat, futboluyla Villarreal'in en iyi futbolcusu olarak İspanyol basınından iyi not alsa da, tek eksiği gol olarak gösterildi. Villarreal CF, şu anda 55 puanla 5. sırada olup, gelecek sezon UEFA Kupası'na katılma hakkına sahip olurken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı da bulunuyor.

Öte yandan La Liga'da haftanın en önemli maçında deplasmanda Real Madrid'i 6-2 yenen FC Barcelona, şampiyonluk yarışında farkı 7'ye çıkararak çok büyük bir avantaj elde etti. Madrid basınından Marca, ''Bitti'' başlığı altında ''Skandal gol yağmuru, kara bir dönemi kapatıyor'' ifadesini kullanarak, Real Madrid'in çok kötü bir sezon geçirdiğini ve son umudu olan şampiyonluğu da kaçırdığını yazdı. El Mundo Deportivo ve Sport gibi Katalan basını ise Real Madrid ile dalga geçerek, FC Barcelona'ya övgüler yağdırdı. ''Tarihi gol çağlayanı'', ''Lig bordo-mavi'', ''Madrid şampiyonu selamlıyor'', ''Barcelona en iyi maçını oynuyor'' ve ''Guardiola tarihe geçiyor'' ifadeleri kullanılırken, FC Barcelona'nın tarihte ilk kez Santiago Bernabeu Stadı'nda 6 gol atması ön plana çıkarıldı.

La Liga'nın bitimine 4 hafta kala oluşan puan durumu ve 34. haftanın maçlarının sonuçları şöyle:

Puan durumu:
FC Barcelona 85, Real Madrid 78, Sevilla 60, Valencia 56, Villarreal 55, Deportivo La Coruna 53, Atletico Madrid 52 (1 maçı eksik), Malaga 51, Real Mallorca 45, Almeria 43, Athletic Club Bilbao 41, Valladolid 41, Racing Santander 39, Espanyol 38, Real Betis Sevilla 37 (1 maçı eksik), Osasuna 36, Getafe 34, Sporting 34, Recreativo Huelva 33, Numancia 31.

Sonuçlar:
Real Madrid-FC Barcelona: 2-6, Villarreal-Sevilla: 0-2, Numancia-Malaga: 2-0, Real Mallorca-Getafa: 2-1, Osasuna-Recreativo Huelva: 1-2, Deportivo La Coruna-Valladolid:1-0, Racing Santander-Almeria: 0-2, Sporting-Athletic Club Bilbao: 1-1, Espanyol-Valencia: 3-0, Atletico Madrid-Real Betis Sevilla: (TSİ 22.00'de başladı).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SohbeT