LİG TV İZLE

KANAL 1 Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketKANAL 2 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

7 Mayıs 2009 Perşembe

SİVASSPOR HABERLERİ

Turkcell Süper Lig’de son 4 haftaya girdik. Sezon başında kimse sorsanız, “Olacak iş değil” diyeceği bir gerçek şu anda Türk futbolunu sarmış durumda, koşar adım şampiyonluğa giden Sivasspor gerçeği.

Çoğu zaman takımıyla olan iletişimi, teknikleri taktikleri ama kimi zaman da söylemleriyle gündeme gelen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile son dört haftaya girerken yaşadıklarını konuştuk. Sivasspor’da Bülent Uygun kendisi dahil herkese konuşma yasağı getirirken, yasak öncesi son açıklamalarını Haberturk.com Spor Müdürü Can Birsay’a yaptı. Son dönemde Fenerbahçe ile Galatasaray’ın gündeminde olan Bilica’nın son durumu, “İstanbul’da Laila var, Sivas’ta ise La İlahe İllallah” sözünün nasıl “çarpıtıldığı” ve perde arkası, kendisine neden açıklamalarıyla ilgili eleştiriler yöneltildiği, Bülent Uygun’un açıklamalarında cevap buluyor. İşte Bülent Uygun’un HTSPOR.COM’a yaptığı çarpıcı açıklamalar.

-BİZ KAYBEDİNCE 5 DAKİKA ÜZÜLÜRÜZ-

30’uncu hafta maçında bir gün içerisinde çok büyük bir heyecan yaşandı; saatini eleştirdiğiniz mücadelede Antep’e kaybettiniz ve aynı gün, büyük bir çoğunluk lig liderliğini kaybetmenizi beklerken Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye kaybetmesiyle zirvedeki yerinizi kaybetmediniz. O gün neler hissettiniz? Nasıl bir duygusal yoğunluk yaşandı sizde ve takım içerisinde?
Biz kazandığımız maçlarda 5 dakika seviniriz. Kaybettiğimiz maçlar içinde bu geçerli. Gaziantepspor’a kaybettiğimizde de bu böyle oldu. Soyunma odasında 5 dakika üzüldük, konuştuk ama odadan çıktığımız anda bunlar bitti.

-FENERBAHÇE KAZANDI RAHATLADIK-

Aynı gün Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye kaybederek liderliği ele geçiremediği anda neler oldu?
Antep mağlubiyetinin ilerleyen saatlerinde, şampiyonluk yarışındaki en önemli rakibimiz Beşiktaş kaybedince rahatladık, kaybolan moralimiz üst seviyeye çıktı.

Beşiktaş maçını izlediğinizi düşünüyorum? Yalnız mıydınız, oyuncularınız yanınızda var mıydı?
Hayır kimse yoktu. Fenerbahçe-Beşiktaş maçını tek başıma seyrettim. Ama ardından konuştuk, görüştük.

Dört hafta kaldı, eğer tutunmayı başarırsanız birçoklarının tahmin bile edemeyeceği bir başarıya imza atacaksınız. Son dört haftaya bakışınız nasıl?
Hafta sonunda çok ciddi bir maça çıkacağız. Bu maç hatalarımızı telafi edeceğimiz maç olacak. Hedefimiz bu. Belediye çok dişli bir rakip. Üst seviyede bir mücadele olacak. Belediye ile başlayacak bu zorlu süreçte hedefimiz dörtte dört yapmak ve şampiyon olmak. Hata yapmak istemiyoruz. Fazla bir hata payı da kalmadı. Sakatlarımız da hazır olacak. Misyonumuzu, “Anadolu’nun Yıldızı” misyonumuzu şampiyonlukla tamamlamak tek hedefimiz.

-BEŞİKTAŞ BİZİM YÜZÜMÜZDEN KAYBETMİŞ OLABİLİR-

Şampiyonluk yarışında sizi yakın takibini sürdüren Beşiktaş’ın Fenerbahçe karşısında sergilediği performans çok eleştirildi. Siz de bu maçı takip ettiniz. Beşiktaş’ın futbolu sizi şaşırttı mı?
Açıkçası, Beşiktaş bizim yüzümüzden de kötü oynamış olabilir. Sivasspor maçından sonucu erken almaları motivasyonlarını etkilemiştir diye düşünüyorum. Bence Beşiktaş o gün bizim maçtan ötürü kötü oynadı.

-AÇIKLAMALARIN DOZU KAÇIYOR MU?-

Kimi zaman söylemlerinizle ön plana çıkıyorsunuz. Zaman zaman kazandığınız maçlardan sonra futboldan çok sizin açıklamalarınız konuşuluyor ve eleştiriliyor. Açıklamalarda dozun kaçtığı oluyor mu?
Bu durumun sebebi şu, tam 3 senedir eleştirecek bir şey bulamıyorlar. Sivasspor da üç senedir çizgisinden hiç ödün vermedi ve yükselen bir grafiği oldu. Hep, “5 hafta, 6 hafta sonra devrilirler” şeklinde düşünüldü ama bekledikleri olmadı. Şimdi her açıklamamdan cımbızla cümleleri ayıklıyorlar ve onları ön plana çıkartıyorlar. Bir detay yakalayıp olay yaratmaya kalkıyorlar, çalışıyorlar.

-FUTBOLCUMU İSTANBUL'A BEN YOLLARIM, EN KRAL MEKANDA YERİNİ AYIRTIRIM-

“İstanbul’da Laila var, Sivas’ta ise La İlahe İllallah” açıklamanız da böyle bir şey mi?
Ben orada ne dedim, Sivas’ta İstanbul’daki gibi gezemezsiniz. İstanbul’da eğlence var ama Sivas’ta bunlar yoktur dedim. Sivas’ta ne var? Ev, idman, tesisler, maç. Bunların dışında yok. Ama İstanbul farklıdır, orada daha çok gezebilirsiniz. Eğlenceye gidebilirsiniz. Ben maçlardan sonra izin varsa takımda İstanbul’a futbolcumu kendim yolluyorum, en kral mekanda da yerini ayırtıyorum. Bunları yazanları merak ediyorum, hiç Sivas’a geldiler mi? Antrenmanlarımızı hiç izlediler mi? Yani laflarım bilerek ayıklanıyor, olay yaratılmaya çalışılıyor.

-ZİRVEDE GİRİLEN SON 4 HAFTA-

Bir yanda eleştiriler var ama gerçek olan Sivasspor’un liderliğini koruyarak son 4 haftaya girdiği.
Biz işimize bakıyoruz. Kalacak olan karakterimiz, bizi buraya taşıyan da yeteneğimizdir. Biz bir yandan işimize bakıyor bir yandan da markalaşıyoruz. Dünyada yapılmamış uygulamalar yapıyoruz, idmanlarımızdaki sistemler üzerinde çalışıyoruz, geliştiriyoruz. Artık bunlarda da bir eleştiri noktası buluyorlarsa söyleyecek bir şey yok. Bu zihniyetle markalar zarar görür, oluşmaz. Ama bu tip düşünceler de beni ilgilendirmiyor. Bakın ben olaylara konulara eleştirilere kapalı değilim. Sevdiğim, takip etmekten hoşlandığım yazarlarımız var. Almamız gereken dersleri de alarak yolumuzda ilerlerken iyileştirmeler, geliştirmeler yapıyoruz. Sivasspor’un başarısının sırrı sisteminde gizli ve bu sistemi de biz yaratıyoruz.

-SİVASSPOR NASIL FUTBOLCU ALIYOR-

Sivasspor’da Bilica, Kamanan gibi bir iki isim var ki herkesin dilinde. Bu futbolcuları takıma monte etmenizde teknik adamlıktan önce yaptığınız menajerliğin de etkisi var mı?
Bu konuda çok sistemliyiz. Sivasspor’da squadlarımız var. Onlar herkesi takip eder, ardından iyi gördüklerini haber verirler ve yardımcı antrenörlerimiz de bu isimleri izlerler. Onlardan gelen raporla ben devreye girerim. Ben de beğendikten sonra onay verirsem futbolcuyu renklerimize katarız. Biz futbolcuları bu şekilde alırız. Ama ben futbolcuya anlatırım; burada Sivas’taki şartları, gezemezsin, gezmek için İstanbul’a gidebilirsin şeklinde. Kesinlikle yalan ya da şaşırtma olmaz. O da antrenmanlarda en iyi şekilde çalışarak bize bir kazanım olur.

-BILICA İÇİN FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN ADI GEÇİYOR-

Bilica’ya çok talip olduğu anlaşılıyor. Büyük ekiplerin adı Bilica ile geçiyor.
Bilica için İtalya’dan bir Serie A ekibi var talip olan. Fenerbahçe, Galatasaray var. İsmi onlarla da geçiyor. Dört hafta kala söyleyecek çok fazla bir şey yok. Kısa süre sonra göreceğiz.

Sevgili Bülent Uygun bu yoğun temponuzda bize vakit ayırarak sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.
Ben de size teşekkür ederim, sizlere de başarılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SohbeT