LİG TV İZLE

KANAL 1 Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketKANAL 2 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

14 Mayıs 2009 Perşembe

Fortis Türkiye Kupası Beşikta'ın



BEŞİKTAŞ: 4 - FENERBAHÇE: 2

Stat: Atatürk
Hakemler: Bünyamin Gezer, Tarık Ongun, Asım Yusuf Öz

Beşiktaş: Hakan, İbrahim Toraman (Dk. 46 İbrahim Üzülmez), Gökhan Zan, Sivok, Ekrem, Yusuf (Dk. 75 Uğur), Ernst, Cisse, Holosko, Tello, Bobo (Dk. 83 Mert Nobre)

Fenerbahçe: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Emre (Dk. 66 Deniz), Uğur (Dk. 52 Semih), Alex, Guiza

Goller: Dk. 6 Yusuf, Dk. 56 ve 73 Bobo, Dk. 80 Holosko (Beşiktaş), Dk. 27 Guiza, Dk. 90 1 Alex (penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 13 Lugano, Dk. 85 Semih (Fenerbahçe), Dk. 20 İbrahim Toraman, Dk. 34 Sivok (Beşiktaş)



Fortis Türkiye Kupası finalinde İzmir Atatürk Stadı'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Bu final 2 takım içinde çok önemliydi, çünkü Fenerbahçe tam 26 yıldır bu kupaya hasretti, Beşiktaş ise bu sezon hiç derbi kazanaamamıştı. Bu şartlar altında gülen takım siyah-beyazlı ekip oldu ve 8. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Beşiktaş maça Yusuf'un 6. dakikada attığı maçla hızlı başladı. Fenerbahçe bu gole 26. dakikada Guiza ile karşılık verdi. Maçın ilk yarısı böyle tamamlandı. İkinci yarıda ise tam bir Beşiktaş şov avrdı. Özellikle Bobo, Tello ve Yusuf'un insiyatif almaya başlamasıyla, siyah-beyazlılar üst üste pozisyonlar buldu. Bobo 55 ve 73. dakikalarda attığı gollerle durumu 3-1 yaptı. 79' dakikada sahneye çıkan Holosko farkı 3'e çıkardı. Alex son dakikada attığı penaltı golüyle farkı 2'ye indirdi ve maç bu sonuçla tamamlandı.

Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenerek bu sezonki ilk derbi galibiyetini alırken, 8. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Fenerban beşiktaşhçe'nin ise 26 yıllık kupa hasreti bu sene de bitmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SohbeT